Achtergrond

In 2010 startte het project PIOT naar aanleiding van een projectoproep vanuit het RIZIV. Er werden psychotherapeutische interventies aangeboden door therapeuten tewerkgesteld vanuit CGG Passant en CGG Vlaams-Brabant Oost. De coördinatie van het project gebeurde vanuit CM Leuven.

In 2014 werd een tweede projectoproep gelanceerd, waarbij PIOT opnieuw geselecteerd werd om 4 jaar projectwerking aan te bieden in arrondissement Leuven. Ditmaal werd de werking uitgebreid: in plaats van 2 kwamen 3 voltijds equivalenten therapeuten ter beschikking voor de PIOT werking. Naast de coördinatie functie, werd vanuit CM Leuven ook een functie casemanagement aangeboden. Zo kan PIOT meer kwetsbare ouderen includeren en meer ruimte maken voor casemanagement en zorgcoördinatie in deze complexe dossiers.

In de zomer van 2018 werd bekendgemaakt dat de projectoproep nog tot einde 2018 zou lopen. De partners zijn volop aan het bekijken op welke manier de interventies van PIOT verder aangeboden kunnen worden in de regio.