Achtergrond

In 2010 startte het project PIOT naar aanleiding van een projectoproep vanuit het RIZIV. Er werden psychotherapeutische interventies aangeboden door therapeuten tewerkgesteld vanuit CGG Passant en CGG Vlaams-Brabant Oost. De coördinatie van het project gebeurde vanuit CM Leuven.

In 2014 werd een tweede projectoproep gelanceerd, waarbij PIOT opnieuw geselecteerd werd om 4 jaar projectwerking aan te bieden in arrondissement Leuven. Ditmaal werd de werking uitgebreid: in plaats van 2 kwamen 3 voltijds equivalenten therapeuten ter beschikking voor de PIOT werking. Naast de coördinatie functie, werd vanuit CM Leuven ook een functie casemanagement aangeboden. Zo kan PIOT meer kwetsbare ouderen includeren en meer ruimte maken voor casemanagement en zorgcoördinatie in deze complexe dossiers.

In de zomer van 2018 werd bekendgemaakt dat de projectoproep nog tot einde 2018 zou lopen. Recent kregen we officieel bevestiging dat PIOT nog eenmalig verlengd wordt, namelijk tot eind maart 2019.

PIOT bestaat niet meer, maar psychologische ondersteuning is wel nog mogelijk voor kwetsbare ouderen, namelijk via de projecten OOTT en Zorg24. Meer informatie op de home-pagina.